ОДЛИЧНА ИДЕЈА ЗА УКУСАН И ЈЕФТИН НЕДЕЉНИ РУЧАК! Пилетина са блитвом и павлаком – ГОТОВО за пола сата
Пуно је витамина
Потребно је:
- 1 пар пилећег белог меса
- 1већа веза блитве
- мало суве сецкане сланине
- мала главица црног лука
- 1 шаргарепа
- 3-4 чена белог лука
- 100 гр киселе павлаке
- 100 мл јогурта
- 1 мањи парадајз
- 3 јајета
- 3 чена белог лука
- мало качкаваља
- со, уље, зачин
ТОПЛИ СЕНДВИЧИ ИДЕАЛНИ ЗА ДОРУЧАК - Направите их по бакином рецепту, овај САСТОЈАК им даје посебан укус (ВИДЕО)
(ВИДЕО) САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА СА ЈАБУКАМА - Направите колач по бакином рецепту, већину састојака већ имате
Припрема:
Зеље или блитву опрати, очистити дршкицу и обарити у мало воде. У воду додати 1 малу кашичицу јабуковог сирћета. Барити 2 мин па оцедити испрати и исецкати.
На уљу пропржити сецкану суву сланину, сецкан црни лук , додати на коцкице шаргарепу. Месо исећи на мање ситије (комадиће) па посебно на уљу на најјачој температури пропржити да порумени. У лук убацити сецкано зеље, блитву или спанаћ.
Месо посолити додати мало зачина за пилетину , 1/2 кашичице мл. паприке и изједнаћити. Убацити месо у блитву па посолити или додати сувог зачина и 3 чена сецканог белог лука. Тепсију подмазати уљем и све истрести.
Одозго поређати на коцке ољуштен парадајз. У чинију умутити 3 јаја додати павлаку и јогурт. Све промешати. Прелити преко меса и протрести да јаја падну на дно тепсије. Одозго нарендати мало качкаваља и сецканог першуновог листа. Пећи на 200 степени Ц 30-40 мин. да зарумени. Служити топло.