PILAV sa pilećim mesom zapečen u rerni – ručak za POLA SATA! Jednostavan i JEFTIN obrok, prste da poližete
Donosimo vam savršen recept za pilav koji ćete obožavati
Često se polemiše čije je jelo "pilav". Mnogi ga svojataju, ali istini na volju onako kako ga mi spremimo, nigde lepši se neće probati.
Naše bake su ga vrlo rado spremale, a potom i naše mame koje su ga možda i modernizovale dodajući neke od neuobičajenih sastojaka.
Sastojci:
3 bataka sa karabatacima
1 šolja (250 ml) pirinča
2 šargarepe
1 crni luk
50 ml ulja
4 šolje vode
So, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Luk i šargarepu naseckati na kockice. Na zagrejanom ulju ih prodinstati i dodati meso. Začiniti po ukusu solju, biberom, suvim biljnim začinom i dinstati 15 minuta. Dodati pirinač i dinstati 5 minuta, pa doliti vodu. Kad provri sipati u tepsiju i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Kada meso omekša, pilav je gotov.