ПИЛАВ са пилећим месом запечен у рерни – ручак за ПОЛА САТА! Једноставан и ЈЕФТИН оброк, прсте да полижете
Доносимо вам савршен рецепт за пилав који ћете обожавати
Често се полемише чије је јело "пилав". Многи га својатају, али истини на вољу онако како га ми спремимо, нигде лепши се неће пробати.
Наше баке су га врло радо спремале, а потом и наше маме које су га можда и модернизовале додајући неке од неуобичајених састојака.
Састојци:
3 батака са карабатацима
1 шоља (250 мл) пиринча
2 шаргарепе
1 црни лук
50 мл уља
4 шоље воде
Со, бибер, суви биљни зачин
Припрема:
Лук и шаргарепу насецкати на коцкице. На загрејаном уљу их продинстати и додати месо. Зачинити по укусу сољу, бибером, сувим биљним зачином и динстати 15 минута. Додати пиринач и динстати 5 минута, па долити воду. Кад проври сипати у тепсију и ставити у загрејану рерну на 200 степени. Када месо омекша, пилав је готов.