PITA AJVARUŠA SA SIROM I ŠUNKOM - Spremna za pola sata, a isprljaćete samo jednu posudu
28.10.2024.
14:42
Komentari (0)
Ovu pitu koja se priprema brzo i jednostavno, možete poslužiti za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 6-7 gotovih kora
- 200 gr sira
- 100 gr šunke seckane
- 4 kašike ajvara
- 2 jaja
- 2 kašike griza
- 30 ml maslinovog ulja
- 50 gr rendanog kačkavalja
- 1/2 praška za pecivo
- malo kisele vode
Priprema:
Umutiti jaja, dodati griz, prašak za pecivio i pola ulja. Prvu koru poprskati uljem i kiselom vodom, dodati drugu preko nje.
Premazati sa jajima, pola ajvara, razbacati seckanu šunku, izdrobljen sir i rendan kačkavalj. Staviti još jednu koru. Premazati uljem, jajima, ajvarem.
Dodati šunku, sir i kačkavalj. Na kraju dodati još jednu koru i premazati jajima, saviti stranice i uviti.
Premazati ostatkom smese jaja i griza i posuti po želji ljuspicama badema. Peći na200 stepeni oko 45 minuta.