ПИТА АЈВАРУША СА СИРОМ И ШУНКОМ - Спремна за пола сата, а испрљаћете само једну посуду
28.10.2024.
14:42
Коментари (0)
Ову питу која се припрема брзо и једноставно, можете послужити за доручак или вечеру.
Потребно је:
- 6-7 готових кора
- 200 гр сира
- 100 гр шунке сецкане
- 4 кашике ајвара
- 2 јаја
- 2 кашике гриза
- 30 мл маслиновог уља
- 50 гр ренданог качкаваља
- 1/2 прашка за пециво
- мало киселе воде
Припрема:
Умутити јаја, додати гриз, прашак за пецивио и пола уља. Прву кору попрскати уљем и киселом водом, додати другу преко ње.
Премазати са јајима, пола ајвара, разбацати сецкану шунку, издробљен сир и рендан качкаваљ. Ставити још једну кору. Премазати уљем, јајима, ајварем.
Додати шунку, сир и качкаваљ. На крају додати још једну кору и премазати јајима, савити странице и увити.
Премазати остатком смесе јаја и гриза и посути по жељи љуспицама бадема. Пећи на200 степени око 45 минута.