Posna ROZEN TORTA sa orasima i makom idealna je za slavsku trpezu - Desert koji obavezno morate da isprobate iako ne postite
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu ćete da obožavate.
Posna rozen torta sa orasima i makom je pravi izbor za svaku slavsku trpezu! Ovaj desert, bogatog ukusa i savršene teksture, oduševiće i one koji poste, ali i sve one koji ne prate post, jer je jednostavno neodoljiv.
Iako je posna, rozen torta ne odriče se bogatstva ukusa – kombinacija maka, oraha i vanile stvoriće savršen balans slatkoće i aromatičnosti. Priprema je jednostavna, a rezultat – spektakularan.
Bilo da se sprema za slavu, rođendan ili bilo koji drugi specijalan trenutak, ovaj desert će zasigurno postati omiljeni među gostima. Ako još niste isprobali posnu rozen tortu, vreme je da to učinite – uživaćete u svakom zalogaju!
Sastojci:
400 ml sojinog mleka
1 vanilin šećer
120 g prah šećera
100 g posnog margarina
100 g maka
400 g mlevenih oraha
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa dodajte šećer i prah šećer. Kada se mleko malo ugreje dodajte margarin. Kada se otopi dodajte mak i orahe. Promešajte i ostavite da se malo ohladi.
Filujte posne rozen kore i slažite jednu preko druge. Stavite nešto teško preko. Otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko kolača.