Посна РОЗЕН ТОРТА са орасима и маком идеална је за славску трпезу - Десерт који обавезно морате да испробате иако не постите
Ако волите класичну розен торту, ову ћете да обожавате.
Посна розен торта са орасима и маком је прави избор за сваку славску трпезу! Овај десерт, богатог укуса и савршене текстуре, одушевиће и оне који посте, али и све оне који не прате пост, јер је једноставно неодољив.
Иако је посна, розен торта не одриче се богатства укуса – комбинација мака, ораха и ваниле створиће савршен баланс слаткоће и ароматичности. Припрема је једноставна, а резултат – спектакуларан.
Било да се спрема за славу, рођендан или било који други специјалан тренутак, овај десерт ће засигурно постати омиљени међу гостима. Ако још нисте испробали посну розен торту, време је да то учините – уживаћете у сваком залогају!
Састојци:
400 мл сојиног млека
1 ванилин шећер
120 г прах шећера
100 г посног маргарина
100 г мака
400 г млевених ораха
Припрема:
У шерпу сипајте млеко, па додајте шећер и прах шећер. Када се млеко мало угреје додајте маргарин. Када се отопи додајте мак и орахе. Промешајте и оставите да се мало охлади.
Филујте посне розен коре и слажите једну преко друге. Ставите нешто тешко преко. Отопите чоколаду са уљем и прелијте преко колача.