Recept za BAKLAVU SA MALINAMA - Sastojak koji pravi veliku razliku u ukusu i čini ga daleko boljim
09.12.2024.
16:43
Komentari (1)
Ako se spremate da napravite nešto slatko, zašto ne baš ovaj kolač.
Predlažemo vam recept za izuzetno ukusnu baklavu sa višnjama.
Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se pravi.
Sastojci:
1/2 kg. tankih kora za baklave
Fil:
- 1 kg višanja (svežih ili smrznutih bez koštica)
- 3 jajeta
- 1 caša (2dl) šećera
- 1 čaša (2dl) ulja
- 1 čaša (2 dl) jogurta
- 1 prašak za pecivo
Preliv:
- 2 čaše (2 dl) vode
- 2 čaše (2dl) šećera
Umutite sve sastojke za fil sa mikserom.
Veliki crni pleh(od rerne)podmazite sa uljem, i ređajte kora, fil, pa pospite višnjama, i tako redom dok ne potrošite sve sastojke.
Na kraju gornju koru premažite sa filom.
Izrezite baklavu (ne morate do kraja).
Pecite baklavu na 200°C oko 15-tam minuta dok lepo ne porumeni.
Pečenu baklavu ohladite.
Za preliv prokuvajte šećer i vodu, i zalijte sa vrućim sirupom po hladnoj baklavi.
Baklavu posluzite ohlađenu.