Рецепт за БАКЛАВУ СА МАЛИНАМА - Састојак који прави велику разлику у укусу и чини га далеко бољим
09.12.2024.
16:43
Коментари (1)
Ако се спремате да направите нешто слатко, зашто не баш овај колач.
Предлажемо вам рецепт за изузетно укусну баклаву са вишњама.
Ево шта вам је потребно од састојака и како се прави.
Састојци:
1/2 кг. танких кора за баклаве
Фил:
- 1 кг вишања (свежих или смрзнутих без коштица)
- 3 јајета
- 1 цаша (2дл) шећера
- 1 чаша (2дл) уља
- 1 чаша (2 дл) јогурта
- 1 прашак за пециво
Прелив:
- 2 чаше (2 дл) воде
- 2 чаше (2дл) шећера
Умутите све састојке за фил са миксером.
Велики црни плех(од рерне)подмазите са уљем, и ређајте кора, фил, па поспите вишњама, и тако редом док не потрошите све састојке.
На крају горњу кору премажите са филом.
Изрезите баклаву (не морате до краја).
Пеците баклаву на 200°Ц око 15-там минута док лепо не порумени.
Печену баклаву охладите.
За прелив прокувајте шећер и воду, и залијте са врућим сирупом по хладној баклави.
Баклаву послузите охлађену.