Najbrži i jednostavan RECEPT za SARMU - Napravite savršeno jelo za novogodišnju proslavu, uz minimun posla
30.12.2022.
18:35
Komentari (0)
Ništa lakše!
Potrebno je
- 500 grama mešanog, mlevenog mesa,
- dve glavice crnog luka
- sto grama pirinča
- jedna i po kašika začinske paprike
- pola kašičice mlevenog bibera
- malo soli
- ulje
- glavica kupusa
- 200 do 300 grama suvog mesa, kobasice i slanine koji se dodaju po ukusu
Priprema
Na ulju izdinstajte crni luk i rendanu šargarepu. Dodajte meso, propržite, začinite, dodajte pirinač, pa sve dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Kupus podelite na listove, isecite koren sa svakog lista, pa dno posude obložite sa nekoliko listova kupusa, tako da krajevi vire van posude. Stavite red mesa, pa list kupusa, pa preko seckano suvo meso, pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Listovima koji vire iz posude, ušušakajte sarmu, prelijte sa vodom u koju ste stavili mlevenu papriku i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena. Ako sarma počne da tamni po površini, prekrijte je folijom.