STARINSKO JELO "NA KAŠIKU": Spremite porodici zdrav PILEĆI PAPRIKAŠ koji će ih oduševiti
Jela “na kašiku” su bila obavezna i domaćicama draga jer su znale da svojoj porodici spremaju nešto zdravo
Naše bake, a i njihove bake su redovno za ručak imala nešto čorbasto. To se podrazumevalo i vodilo kao zdrav obrok i nešto korisno za zdravlje za celu porodicu.
Ako i vi želite da pripremite zdrav obrok vašim najmilijima onda je ovaj recept prava stvar za vas.
Tri tehnike za LEČENJE SINUSA: Posle ovog ćete zaboraviti na maramice, alergije i bolove!
Najbolji PRIRODNI LAKSATIV, doktori ga preporučuju svima: PRAZNI CREVA i IZBACUJE VIŠAK VODE iz organizma
Potrebno je:
- 500 gr pilećeg mesa po izboru
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća zelena paprika
- 1 veća šargarepa
- 4 krompira
- 1 veći paradajz
- soli, bibera
- malo mlevene crvene i tucane ljute paprike
- lovorov list
- peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk, papriku i šargarepu na kolutove. Kad se proprži dodati meso i doliti malo vode. Krčkati 40 minuta, pa dodati krorompir i na kocke oljušten paradajz, papriku mlevenu i tucanu, mleveni biber , lovorov list .
Kuvati sve dok se skuva i krompir. Posloliti ili po želji staviti malo suvog začina. Naseckati peršunov list. Pileći paprikaš je gotov.