Mleko iz MARKETA ili direktno NAMUŽENO, šta pre birate? Stručnjaci su jednoglasni koje je ZDRAVIJE, a jedno može biti i SMRTONOSNO
Sirovo mleko, koje je postalo izuzetno popularno, sada izaziva zabrinutost među nekim zdravstvenim stručnjacima koji upozoravaju da potrošači treba da budu oprezni. Iako ima pristalica među samoproglašenim zdravstvenim stručnjacima, pasterizacija životinjskog mleka ostaje široko prihvaćena mera javnog zdravlja, a stručnjaci naglašavaju da ona igra ključnu ulogu u sprečavanju bolesti koje se prenose hranom
Sirovo mleko – direktno od krave, ovce ili koze – uživa široku popularnost u poslednje vreme, ali neki zdravstveni stručnjaci glasno upozoravaju da nikako ne bi smeli ovo da pijete.
Pasterizacija životinjskog mleka je široko prihvaćena kao osnovna mera javnog zdravlja - sveže mleko se zagreva na visokim temperaturama kako bi se ubili štetni mikrobi pre nego što se plasira u prodaju, prema uputstvima sa Uprave za hranu i lekove.
Boki 13 hitno odveden na OPERACIJU LIPOMA - Iako se smatraju DOBROĆUDNIM TUMORIMA, HIRURŠKA INTERVENCIJA je u ovim slučajevima obavezna
Ovo je GLAVNI SIMPTOMI SRČANOG UDARA koji je imao MILOJE! Razvija se u TIŠINI, ali ZNAKE možete primetiti i MESEC DANA PRE
Samoproglašeni zdravstveni stručnjaci i velnes influenseri, insistirajući u nebrojenim objavama na društvenim mrežama – oznakama #RavMilk (SVeže mleko) do danas imaju 22,6 miliona pregleda – da pronalazak Luja Pastera iscrpljuje hranljive materije i pogoršava probleme poput netolerancije na laktozu i ekcema.
- Da, [pasterizacija] zaista ubija neke od postojećih korisnih bakterija u mleku, ali to ne čini smanjuje kvalitet mleka niti mu oduzima sva njegova hranljiva svojstva. To je jedna od namirnica najbogatijih hranljivim materijama koje postoje, rekao je za "Men’s Health" Brajan Sent Pjer, registrovani dijetetičar i direktor za ishranu u Precision Nutrition.
- Pasterizacija dramatično smanjuje sadržaj bakterija u mleku kako bi se smanjile bolesti koje se prenose hranom, rekao je Sent Pjer.
- Pasterizovano mleko je još uvek bogato proteinima i puno kalcijuma, vitamina D i mnogih drugih vitalnih hranljivih materija, dok je ostalo relativno jeftino, dobro proučeno i široko dostupno.
- To vidimo dosta nakon pandemije, ljudi se okreću ’lokalnim’ ili ’prirodnim’, rekla je za Njujork tajms Nikol Helen Martin, mikrobiolog za mlečne proizvode sa Univerziteta Kornel.
- Tvrdnja da se ove komponente ’unište’ pasterizacijom jednostavno je netačna, rekla je ona.
Dok 20 država još uvek zabranjuje prodaju sirovog mleka u nekom obliku, sve veći broj državnih zakona preispituje debatu o sirovom mleku.
Tokom procesa muže, klice se mogu pomešati sa mlekom na mnogo različitih mesta, jer se zadržavaju svuda od kravljeg vimena do ruku farmera.
Nepasterizovano mleko može da sadrži bakterije koje izazivaju uobičajene bolesti koje se prenose hranom — kao što su salmonela, listerija, kampilobakter i E. coli — i dovode do mučnine, povraćanja, groznice, bolova u telu i otkazivanja bubrega.
Većina zdravih ljudi se oporavlja u roku od nekoliko dana ili nedelja, ali to može biti smrtonosno za neke - posebno starije osobe, malu decu i trudnice.
Centri za kontrolu i prevenciju bolesti primećuju da "većina stručnjaka za javno zdravlje i zdravstvenih radnika smatra pasterizaciju jednom od najefikasnijih intervencija za bezbednost hrane u javnom zdravlju ikada".