Svi su oduševljeni DŽEMOM od LUKA - Nema boljeg priloga za pečenju šniclu ili neko bogato parče mesa, brzo se priprema
Ovaj prilog je idealan u toku hladnih zimskih dana kao zamena za zimnicu, a budući da su sastojci jeftini možete ga često praviti i u većim količinama.
Ukoliko ste u potrazi za novim, drugačijim ukusom, preporučujemo vam da napravite džem od luka, koji je odličan prilog i salata uz bilo koju vrstu mesa.
Ukus će vas oduševiti.
Potrebno je:
-Luk crveni 10 srednjih glavica
-Puter 50g
-Vino crveni 150ml
-Balzamiko sirće 50ml
-Šećer 60g
-So 15g
-Balzamiko krema 60g
-Majčina dušica po želji
Priprema:
-Na puteru dinstati crveni luk prethodno isečen na rebarca.
-Kad luk malo omekša dodati šećer i so.
-Kad se šećer karamelizuje dodati crveno vino, balzamiko sirće, balzamiko kremu i majčinu dušicu i malo vode (100ml)
-Promešati i kuvati 20ak minuta na laganoj vatri dok luk ne omekša skrozi je dobije teksturu džema.
-Džem možete dodavati u razne soseve, jesti i hladno i toplo. Preporuka je da ga služite uz roštilj ili neki komad mesa.U frižideru može stajati prilično dugo.