Сви су одушевљени ЏЕМОМ од ЛУКА - Нема бољег прилога за печењу шницлу или неко богато парче меса, брзо се припрема
Овај прилог је идеалан у току хладних зимских дана као замена за зимницу, а будући да су састојци јефтини можете га често правити и у већим количинама.
Уколико сте у потрази за новим, другачијим укусом, препоручујемо вам да направите џем од лука, који је одличан прилог и салата уз било коју врсту меса.
Укус ће вас одушевити.
Потребно је:
-Лук црвени 10 средњих главица
-Путер 50г
-Вино црвени 150мл
-Балзамико сирће 50мл
-Шећер 60г
-Со 15г
-Балзамико крема 60г
-Мајчина душица по жељи
Припрема:
-На путеру динстати црвени лук претходно исечен на ребарца.
-Кад лук мало омекша додати шећер и со.
-Кад се шећер карамелизује додати црвено вино, балзамико сирће, балзамико крему и мајчину душицу и мало воде (100мл)
-Промешати и кувати 20ак минута на лаганој ватри док лук не омекша скрози је добије текстуру џема.
-Џем можете додавати у разне сосеве, јести и хладно и топло. Препорука је да га служите уз роштиљ или неки комад меса.У фрижидеру може стајати прилично дуго.