TOPLA LIMUNADA: Pijte svako jutro pre doručka, za 2 NEDELJE ćete se PREPOLOVITI i zaštititi od VIRUSA
Iako je limunada odličan osvežavajući letnji napitak, limun konzumiramo i zimi uz vruću limunadu
Kog voća se prvog setite kad pomislite na vitamin C? Sigurno je većina od vas pomislila na - limun.
Ostatak je odabrao slađu varijantu, narandžu. I upravo je limun voće koje će vam se prvo naći pri ruci kad osetite prehladu, grip i druge poteškoće s sinusima i disajnim putevima. Šta učiniti s limunom, osim da ga iscedite u čaj? Napravite toplu limunadu!
"SRPSKI TAJLAND" - celodnevni užitak od 300 DINARA na EGZOTIČNOM OSTRVU! Od lepote peska, vode i prirode DOSLOVNO STAJE DAH
OSTAVILA PORUKU ZGODNOM VOZAČU AUTOBUSA na stanici i on joj se javio: 'ZAUSTAVIO BIH AUTOBUS zbog tebe, ali..."
Vitamin C iz limuna će pomoći zdravlju, ali i biti podrška gubljenju viška kilograma. Topla limunada koju popijete ujutro, na prazan želudac, ima dodatne prednosti: pomaže probavnom sistemu, olakšava izbacivanje toksina iz organizma, pomaže u problema sa zatvorom (konstipacijom) i dijarejom, optimizirajući rad creva.
Vitamin C doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, metabolizmu stvaranja energije, funkcioniranju nervnog i imunološkog sistema, posebno tokom i nakon intenzivnog treninga.
Uz to što doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože, krvnih sudova i zubi, vitamin C utiče na smanjenje umora i iscrpljenosti, što je veoma važno za osobe koje redovno i naporno vežbaju.
Budući da jača imuni sistem, redovna konzumacija tople limunade može sprečiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripa, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija i bubrežnih i žučnih kamenaca.
Za jaču pripremu i veću zaštitu od virusa dodajte i đumbir i beli luk
Treba vam:
- 4 neoljuštena limuna.
- đumbir dugačak oko 4 centimetara ili dve kašičice narendanog.
- Četiri velike glavice belog luka
- 2 litra vode
Priprema:
Dobro operite četiri limuna a onda ih naseckajte na manje komadiće. Oljuštite beli luk i stavite ga u blender zajedno sa limunovima i đumbirom. Blendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Onda to prebacite u tiganj, pomešajte sa vodom i ne prestajte da mešate dok ne proključa. Kada proključa, ostavite da se prohladi, pa nakon što tečnost ocedite stavite je u staklenu teglu.
Upotreba:
Popijte čašu svakog jutra pre doručka, a onda po čašu nakon svakog obroka. Možete ovo ponavljati dve do tri nedelje, sa obaveznim odmorom od sedam dana nakon svake nedelje. Već posle par dana bićete vidno odmorniji i bolje ćete se osećati.