VITAMINSKA BOMBA: Napravite sami višnjevaču! Nije samo alkoholno piće, već i prirodni lek za srce i san
Izuzetno zdravo!
Višnje su bogate vitaminima A, C i E, a njihova lekovita svojstva su blagotvorna.
Zahvaljujući antioksidativnim i antiupalnim dejstvima pomažu u sprečavanju srčanih bolesti i raka.
TAJNI SLATKI RAZGOVORI: O čemu uz kafu pričaju muškarci, a o čemu žene
FANTASTIČNI POPUSTI U TRAVELLAND-U SAMO DO 30. JUNA!
OBRATITE PAŽNJU: Evo šta usne govore o vašem zdravlju!
Ovo voće pomaže protiv nesanice jer sadrži veoma značajan antioksidans, melatonin, koji igra najvažniju ulogu kada je reč o snu.
Neka istraživanja su pokazala da višnje deluju skoro kao prirodni aspirin ili ibuprofen, te da pomažu kod stanja kao što su giht i artritis.
Takođe se savetuju i u ishrani sportista, jer doprinose bržem oporavku mišića nakon treninga. Ne samo to, višnje sadrže i antikancerogeni flavonid kvercetin, zbog čega se radi na istraživanju njihove potencijalne uloge u borbi protiv raka.
Tamnocrveni plodovi višnje sadrže značajnu količinu vitamina C, važnog za imunitet i odbranu organizma od oboljenja. Sadrže i gvožđe, kalijum, cink, bakar i mangan.
Sastojci:
500 grama zrelih višanja
1 l rakije
500 grama šećera ili meda
IZBEGAVATE DA JEDETE ŽUMANCE? Ne radite to, već pročitajte zašto je DOBRO uvrstiti ga u ishranu!
WC ŠOLJA VAM SE GADI I MISLITE DA JE PRLJAVA? Ova stvar je TRI PUTA GORA I PUNA BAKTERIJA, a stalno vam je pri rukama
Priprema:
Zrele višnje očistite od peteljki pa ih dobro operite.
Sipajte ih u veću teglu (recimo onu od 3 kg) pa preko njih sipajte šećer ili med, pa preko svega toga rakiju.
Teglu zatvorite i stavite na sunčano mesto da stoji 40 dana. S vremena na vreme promućkajte sadržaj tegle.
Nakon 40 dana procedite rakiju u odgovarajuću staklenu flašu, a višnje nemojte da bacite. Možete da ih očistite od koštica i koristiti za kolače ili ih jednostavno prelijte sa crnom čokoladom i poslužite gostima dobro rashlađene. Deci se ovaj desert ne poslužuje.
Dodatni savet:
Ukoliko želite višnje možete i da ostavite u likeru i da ih dve – tri stavite u čašu u kojoj poslužite liker. Ukus je neverovatan!