NIJE ZDRAVO! Ove 3 namirnice nikako nemojte PRATI pre konzumiranja, uništavate im sva DOBRA dejstva
Zato pamet u glavu kad ulazite u kuhinju, preterana higijena nije dobra!
Naše bake, a i majke često dobro peru i voće i povrće pre nego što nam ih serviraju. Neki to rade samo vodom, dok neki potapaju namirnice u sodu bikarbonu ili sirće.
To i nije tako loša stvar, ali samo za neke namirnice, ne za sve!
Srpski muzičar STRADAO U JEZIVOJ OLUJI: Bio je najveća ljubav poznate glumice, TRAGEDIJA im prekinula planove
CENA ZAVISI OD TOGA ŠTA STE SPREMNI DA URADITE: Evo koliko zaista ZARAĐUJU porno glumci - ovo se napraćuje DODATNO
OČISTITE PLUĆA OD DUVANA I ZAGAĐENJA: Ovo je recept za najzdraviji domaći SIRUP, otpušiće vas za SEKUND!
Namirnice koje nikako ne bi trebalo da perete su:
1. Jaja
Ljuska jajeta često sadrži poseban premaz kako bi se jaje zaštitilo od bakterija. Voda uništava tu zaštitu pa jaja nije dobro prati, a nema ni potrebe.
2. Testeninu
Vrhunski kuvari kažu da bi pranje testenine trebalo biti protivzakonito jer se na taj način uklanja skrob koji je kasnije potreban da bi se umak dobro spojio s testeninom. Kuvana testenina može se staviti pod vodu jedino ako je predviđena za salate ili za vok.
3. Pečurke
Pečurke dobro apsorbiraju vodu i zato nije dobra ideja prati ih pod vodom, ili još gore, namakati ih – izgubiće elastičnost i postati podložnije kvarenju.
Ako su baš jako zamazane, brzinski ih provucite kroz vodu i brzo obrišite papirnatim ubrusom. Inače, zemlja s gljiva uklanja se četkicom.