NEODOLJIVI I NAJMEKŠI NA SVETU: Napravire i slatki i slani rolat "o istom trošku" - idealni za uskršnje praznike!
Prste da poližeš!
Uskršnji praznici su pred vama. Možda je sada pravo vreme da počnete da razmišljate o vašoj prazničnoj trpezi.
Pogledajte naše slane, slatke rolate i odlučite se za jedan od njih.
MED DIJETA ZA NAJZDRAVIJE GUBLJENJE KILOGRAMA: Ne morate ničega da se odričete, salo će samo nestajati!
PARE ĆE PLJUŠTATI KAO KIŠA: Ovi horoskopski znaci će imati najviše NOVCA u 2022. GODINI
VODOLIJA menja partnera, dok OVNA čeka iznenađenje: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za ponedeljak 14.03.
Potrebno je:
Za testo:
- 250 mleka
- 450 gr brašna
- 30 ml. maslinovog ulja
- 1 jaje
- 15 gr svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
Za nadev:
- 200 gr sira
- 3 kašika maslina
- 2 veće jabuke
- 150 gr ml oraha
- šećer po želji
Za premaz
- 1 žumance
- 2 kašika mleka
Priprema:
U malo mleka mlakoga izmrviti kvasac i dodati 1 kašičicu šećera. Kad kvasac nadodje sipati u činiju, dodati ostatak mleka ulje, jaje i dodavati brašno i mesiti da testo bude mekše i glatko.
Pokriti da naraste oko 30 minuta sa sobnoj temperaturi.
Sir izdrobiti, dodati belance a žumance sačuvati za premazivanje. Masline iseći na tanje krugove.
Jabuke očistiti pa izrendati, dodati jednu kašičicu cimeta i šećera po želji i 150 gr mlevenih oraha pa sve dobro izjednačiti.
Nadošlo testo istresti na sto oblikovali rolnicu pa podeliti na dva dela. Svaku obraditi rukama u lopticu i pokriti krpom 5.6 minuta.