DA LI VOLITE KINDER PINGUI? Onda ga napravite sami!
Zašto ne biste zasukali rukave i sami napravili čuvenu poslasticu?
Potrebno:
Za koru:
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 6 jaja (odvojiti žumanca od belanaca)
- 6 kašika vrele vode
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa
Za krem:
- 210g sirnog namaza
- 5 kašika šećera u prahu
- ½l slatke pavlake
- 1 želatin u prahu
Za čokoladni fil:
- 100g čokolade za kuvanje
- 50g putera
- 1 kašika ulja
- 50ml vode
Glazura:
- 100g čokolade za kuvanje
- 50g putera
- 1 kašika kakaa
Priprema:
Kora: Žumanca umutiti sa šećerom i vrelom vodom, tako da se dobije gusta i kremasta smesa. U posebnoj činiji zamešati brašno, prašak za pecivo i kakao, pa tu smesu suvih sastojaka dodavati u krem od žumanaca – kašiku po kašiku, uz neprekidno mućenje mikserom. Na kraju ručno dodati sneg od belanaca koji ste prethodno umutili sa prstohvatom soli. Koru pecite u prethodno ugrejanoj rerni, na 175° oko 40 minuta. Ohlađenu koru preseći na dva jednaka dela.
Krem: Želatin u prahu preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. U međuvremenu, pomešati sir sa šećerom pa dodati slatku pavlaku i sve čvrsto izraditi. Želatin otopiti na blagoj vatri, pa polako, uz mešanje, dodati u smesu sa sirom.
Čokoladni fil: Čokoladu izlomiti na sitne komade, a u posebnoj šerpici zagrejati ulje, vodu i puter, pa kada se sve sjedini, skinuti sa vatre, dodati čokoladu i mešati dok se čokolada ne rastopi.
Glazura: Čokoladu izlomiti, a puter i kakao zagrejati, pa maknuti sa vatre i umešati čokoladu dok se ne rastopi. Glazuru pravite tek pošto složite sve slojeve torte, kako biste je toplu mazali preko kore.
SLAGANJE:
Prvi deo kore položite u pleh u kome ste je pekli, pa na njega namažite polovinu pripremljene kreme. Dodajte čokoladni fil i potom sve stavite u frižider na 15 minuta. Potom dodajte drugu polovinu kreme, zagladite je i odozgo stavite drugi deo kore. Potom toplom glazurom prelijte kolač i ostavite ga preko noći u frižideru.
Probajte i: