ДА ЛИ ВОЛИТЕ КИНДЕР ПИНГУИ? Онда га направите сами!
Зашто не бисте засукали рукаве и сами направили чувену посластицу?
Потребно:
За кору:
- 6 кашика шећера
- 6 кашика брашна
- 6 јаја (одвојити жуманца од беланаца)
- 6 кашика вреле воде
- 1 прашак за пециво
- 3 кашике какаа
За крем:
- 210г сирног намаза
- 5 кашика шећера у праху
- ½л слатке павлаке
- 1 желатин у праху
За чоколадни фил:
- 100г чоколаде за кување
- 50г путера
- 1 кашика уља
- 50мл воде
Глазура:
- 100г чоколаде за кување
- 50г путера
- 1 кашика какаа
Припрема:
Кора: Жуманца умутити са шећером и врелом водом, тако да се добије густа и кремаста смеса. У посебној чинији замешати брашно, прашак за пециво и какао, па ту смесу сувих састојака додавати у крем од жуманаца – кашику по кашику, уз непрекидно мућење миксером. На крају ручно додати снег од беланаца који сте претходно умутили са прстохватом соли. Кору пеците у претходно угрејаној рерни, на 175° око 40 минута. Охлађену кору пресећи на два једнака дела.
Крем: Желатин у праху прелити са 4 кашике воде и оставити да набубри. У међувремену, помешати сир са шећером па додати слатку павлаку и све чврсто израдити. Желатин отопити на благој ватри, па полако, уз мешање, додати у смесу са сиром.
Чоколадни фил: Чоколаду изломити на ситне комаде, а у посебној шерпици загрејати уље, воду и путер, па када се све сједини, скинути са ватре, додати чоколаду и мешати док се чоколада не растопи.
Глазура: Чоколаду изломити, а путер и какао загрејати, па макнути са ватре и умешати чоколаду док се не растопи. Глазуру правите тек пошто сложите све слојеве торте, како бисте је топлу мазали преко коре.
СЛАГАЊЕ:
Први део коре положите у плех у коме сте је пекли, па на њега намажите половину припремљене креме. Додајте чоколадни фил и потом све ставите у фрижидер на 15 минута. Потом додајте другу половину креме, загладите је и одозго ставите други део коре. Потом топлом глазуром прелијте колач и оставите га преко ноћи у фрижидеру.
Пробајте и: