UKUSNA TAJNA AZIJE: Krckava kineska svinjetina
Približite se Kini i u svom domu, veoma jednostavno, napravite savršen obrok inspirisan ukusima ove zemlje.
U receptu piše da se svinjetina servira uz makarone ali, naravno, prilog može biti šta god poželite - pirinač, pire krompir, bareno povrće...
Potrebno:
- 600g svinjskog filea
- 50g belog i 50g kukuruznog brašna
- 1-2 sveže, crvene paprike
- 150g makarona
- soja sos, aleva paprika, kim, ulje, so i biber
Priprema:
U dublji sud sipajte oba brašna, alevu papriku, kim, so i biber.
Svinjski file isecite na tanke duguljaste šnite i stavite u sud sa brašnom i začinima. Dobro promešajte rukama kako bi svako parče mesa bilo uvaljano u smesu.
Pržite u zagrejanom ulju i vadite na salvetu kako bi se iscedio višak masnoće.
Servirajte sa svežom paprikom, isečenom na žilijen, obarenim makaronama i soja sosom.
I, podrazumeva se, uživajte!
Pogledajte i: