УКУСНА ТАЈНА АЗИЈЕ: Крцкава кинеска свињетина
Приближите се Кини и у свом дому, веома једноставно, направите савршен оброк инспирисан укусима ове земље.
У рецепту пише да се свињетина сервира уз макароне али, наравно, прилог може бити шта год пожелите - пиринач, пире кромпир, барено поврће...
Потребно:
- 600г свињског филеа
- 50г белог и 50г кукурузног брашна
- 1-2 свеже, црвене паприке
- 150г макарона
- соја сос, алева паприка, ким, уље, со и бибер
Припрема:
У дубљи суд сипајте оба брашна, алеву паприку, ким, со и бибер.
Свињски филе исеците на танке дугуљасте шните и ставите у суд са брашном и зачинима. Добро промешајте рукама како би свако парче меса било уваљано у смесу.
Пржите у загрејаном уљу и вадите на салвету како би се исцедио вишак масноће.
Сервирајте са свежом паприком, исеченом на жилијен, обареним макаронама и соја сосом.
И, подразумева се, уживајте!
Погледајте и: