Pileći Cordon bleu
07.08.2014.
11:08
Komentari (0)
Popularna plava traka vodi poreklo iz Švajcarske, a prvi put je u kuvaru pomenuta 1949. godine. Pileći cordon bleu prvi put se pojavio 1967. godine, na stranicama Njujork Tajmsa.
Potrebno:
- 4 velike šnicle pilećeg filea
- ¼ kafene kašičice soli
- 1/8 kafene kašičice bibera
- 6 režnjeva kačkavalja
- 4 šnite šunke ili pršute
- ½ šolje prezli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C.
Pileći file izlupajte tako da bude debljine približno pola centimetra, pa svaku šniclu sa obe strane začinite solju i biberom. Na meso stavite po šnitu kačkavalja i šunke. Urolajte i provucite čačkalicu da se ne bi odmotalo.
Stavite u pleh u kome je papir za pečenje. Svaku rolnicu pospite prezlama.
Pecite 30-35 minuta ili dok piletina ne dobije boju. Izvadite iz pećnice i na svaku rolnicu stavite po pola šnite kačkavajla.
Vratite u rernu na 3-5 minuta, dok se sir ne zatopi.
Izvadite čačkalice i služite toplo.