Punjene pečurke
01.06.2014.
14:25
Komentari (0)
Ovo jelo možete servirati uz zelenu salatu ili bareni pirinač.
Potrebno:
- 12 svežih šampinjona
- 1 supena kašika ulja
- 1 supena kašika sitno seckanog belog luka
- 200-250g krem sira
- ¼ šolje rendanog parmezana
- ¼ kafene kašičice bibera
- ¼ kafene kašičice aleve paprike
Priprema:
Ugrejte rernu na 175°C. Podmažite pleh, a pečurke očistite i pažljivo odlomite nogice koje ćete iseckati sitno.
U velikoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte seckane nogice pečuraka i beli luk. Dinstajte dok ne ispari tečnost, vodeći računa da beli luk ne zagori. Ostavite sa strane da se ohladi.
Kada smesa više nije vruća, umešajte krem sir, parmezan, biber i alevu papriku. Masa mora da bude veoma gusta. Koristeći malu kašiku, puniti svaku pečurku, pa ih ređati u pleh.
Peći 20 minuta u ugrejanoj rerni ili dok tečnost ne počne da curi iz pečuraka.
U smesu kojom punite pečurke možete dodati i sitno seckan peršun i proprženu slaninu (sitno seckanu).