Пуњене печурке
01.06.2014.
14:25
Коментари (0)
Ово јело можете сервирати уз зелену салату или барени пиринач.
Потребно:
- 12 свежих шампињона
- 1 супена кашика уља
- 1 супена кашика ситно сецканог белог лука
- 200-250г крем сира
- ¼ шоље ренданог пармезана
- ¼ кафене кашичице бибера
- ¼ кафене кашичице алеве паприке
Припрема:
Угрејте рерну на 175°Ц. Подмажите плех, а печурке очистите и пажљиво одломите ногице које ћете исецкати ситно.
У великој шерпи загрејте уље на средњој ватри. Додајте сецкане ногице печурака и бели лук. Динстајте док не испари течност, водећи рачуна да бели лук не загори. Оставите са стране да се охлади.
Када смеса више није врућа, умешајте крем сир, пармезан, бибер и алеву паприку. Маса мора да буде веома густа. Користећи малу кашику, пунити сваку печурку, па их ређати у плех.
Пећи 20 минута у угрејаној рерни или док течност не почне да цури из печурака.
У смесу којом пуните печурке можете додати и ситно сецкан першун и пропржену сланину (ситно сецкану).