Почели од породичног бизниса: Гачићи једини у Србији праве ракију од кивија
72 производа за 6 година бизниса
На имању у Богатићу Зоран Гачић, његова мајка Милосава и супруга Данијела развили су породични бизнис - сеоско туристичко домаћинство.
Прочитајте и:
Најпрепознатљивији су по томе што једини у Србији, поред производа од уобичајеног воћа, имају ракију од ароније, трњине, али и кивија. Још једна специфичност је то што се ракија не прави од увозног кивија, већ од оног који се гаји и одлично успева у Сремској Митровици!
- Посао смо почели пре шест година. Сада имамо 72 своја производа, а радимо породично, само нас троје. Правимо домаће слатке џемове, сокове, likere, купиново вино, воћне ракије, а трудимо се да имамо оригиналне производе које нико други у Србији не прави. Тако смо пласирали ракију од кивија, која није зелене боје, него прозирна, и сви се одушеве кад је пробају - прича Гачић.
Иако само три особе раде, успели су да направе бренд, придобили сталне купце и освојили тржиште.
- Радимо доста, кад је сезона од пет ујутру па до иза поноћи. Развили смо добар посао, али не тежимо томе да се много богатимо, можемо да живимо лепо и тиме смо задовољни, а најважније нам је да је оно што правимо и продајемо врхунског квалитет - каже Гачић.
Захваљујући доброј сарадњи с Туристичком организацијом општине Богатић, Гачићи су учествовали на бројним фестивалима, а за ракију су добили десетак награда, док је њихово купиново вино 2014. године на Сајму етно хране и пића у Београду проглашено за најбоље.