Желите да нађете посао у Србији? Ево која ДВА занимања су УВЕК ТРАЖЕНА
За њих посла стално има
Добри пекари и бурек мајстори увек су тражени. У Пољопривредној школи Радош Јовановић Сеља у Прокупљу сваке године двадесетак ђака обучава се за овај занат.
Прочитајте и:
Многе од њих већ по завршетку школовања чека први посао јер добри пекари у овом крају увек недостају, па су неке пекаре спремне и да стипендирају најбоље ученике.
За добар бурек најбитније је да је тесто добро умешено. Прве тајне пекарског заната откривају још у школи.
Ученици кажу да су обично дечаци боље бурегџије, али да је битна пракса која им омогућава да лакше пронађу посао. Ово је 15. генерација ученика Пољопривредне школе, који кроз свакодневну праксу усавршавају пекарски занат.
Ружић хоће да запошљава: Инспектори и привредници да БОЉЕ сарађују, нису непријатељи
- Деца стичу радне навике и са тим знањем могу одмах да се укључе у процес производње - каже професорка прехрамбене групе предмета Татјана Ранђеловић.
Многе од њих већ по завршетку школовања чека први посао јер добри пекари у овом крају увек недостају, па су неке пекаре спремне и да стипендирају најбоље ученике.
Да ли је време да промените посао? Поставите себи ових ШЕСТ ПИТАЊА
- Младе људе који имају основно знање, прослеђумо на усавршавање, спремни да улажемо у њих, да их укључимо у процес рада - каже Љиљана Павловић из пекаре "Ђукић" из Блаца.
Уз бурек, ђаци уче су да спремају и све врсте сланих и слатких пецива и колача, од чије продаје обезбеђују средства за рад.