Научници се латили сладоледа: Узели ОВУ течност, додали је слаткој павлаци и ШОКИРАЛИ СЕ резултатом
Заборавите омиљену посластицу какву сте до сада знали!
Научници јапанског Истраживачког центра за биотерапеутски развој пронашли су начин да произведу сладолед који се не топи.
За ове ПРОИЗВОЂАЧЕ нису сви КУПЦИ исти: Ево коме ПОТУРАЈУ паштету БЕЗ МЕСА и шунку од АЛГИ!
Јапански научници су до открића дошли сасвим случајно, када је истраживачки центар у Каназави замолио једног посластичара да направи десерт користећи полифенол, течност која се добија из јагода.
Када се посластичар пожалио на то да се слатка павлака моментално стврдњава кад јој се дода полифенол, научници су схватили да су наишли на златни рудник.
- Полифенол прилично отежава одвајање воде и масти - рекао је професор Томихиса Ота са Универзитета у Каназави.
Истраживачи су открили да једна од омиљених посластица широм света "задржава свој првобитни облик" чак и након 5 минута проведених на 28 степени Целзијусових (директно изложена сунчевој светлости), и да и даље има фантастичан укус.
Желите да будете НАЈУСПЕШНИЈИ у послу који обављате: Онда је ово правило идеално за вас
Штавише, нова врста сладоледа се не топи чак ни када у њега уперите врео ваздух из фена за косу, или га оставите три сата на собној температури. Истраживачи су одмах започели производњу и продају посластице широм Јапана, која је одушевила становништво.
Сладолед се продаје по цени од 4.5 долара, што је мала цена за тако велики луксуз.