Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ ПОСЕТИО ПРИЈЕПОЉЕ И ПРИБОЈ: Колико дуго нисам чуо да је цела породица запослена (ФОТО/ВИДЕО)

21.05.2021. 09:40
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

У Прибоју је предвиђено отварање хотела Терме 36.6, а затим фабрике АФТ.

Председник Србије Александар Вучић данас је посетио Пријепоље и Прибој у Златиборском округу.

Вучић се најпре у Пријепољу састао са пољопривредним произвођачима, а затим са председницима општина Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница.

У Прибоју је отворен хотел Терме 36.6, а затим фабрика АФТ.

"ЛЕТУЈЕТЕ НА НАШЕМ ОСТРВУ И ДОБИЋЕТЕ 200 ЕВРА": Само један услов за то треба да испуните у омиљеном летовалишту Срба

"ЛЕТУЈЕТЕ НА НАШЕМ ОСТРВУ И ДОБИЋЕТЕ 200 ЕВРА": Само један услов за то треба да испуните у омиљеном летовалишту Срба

КОЛИКО ТРЕБА ИЗДВОЈИТИ ЗА КОВИД ОСИГУРАЊЕ? Полиса гарантује ПЕТ БЕНЕФИТА а један је најзначајнији

КОЛИКО ТРЕБА ИЗДВОЈИТИ ЗА КОВИД ОСИГУРАЊЕ? Полиса гарантује ПЕТ БЕНЕФИТА а један је најзначајнији

ВАЖНО! ПРИЈАВА ЗА ОДМАРАЊЕ У БАЊАМА ТРАЈЕ ДО 31. МАЈА: Ово су услови који се морају испунити за добијање бесплатног ваучера

ВАЖНО! ПРИЈАВА ЗА ОДМАРАЊЕ У БАЊАМА ТРАЈЕ ДО 31. МАЈА: Ово су услови који се морају испунити за добијање бесплатног ваучера

 

Питање новинара

Затвара се Арена за ковид пацијенте. 

- Молим људе да наставе да се вакцинишу, не иде лоше. Ја верујем да ми у наредних неколико дана можемо да вакцинишемо 50 одсто људи први пут. Вакцина нас је спасила од свега, молим све да се вакцинишу. У добром смеру ствари иду - рекао је Вучић.

Вучић се осврнуо на 15 година од независности Црне Горе.

- То што се догодило пре 15 година је право које су донели грађани Црне Горе. Међутим да ли бих волео да је одлука била другачија, наравно да бих волео, али поштујем народ Црне Горе. Нас једино занима да имамо коректан однос са Црном Гором и да чувамо наш народ и да се никада нећемо одрећи подршке нашем народу у Црној Гори - рекао је Вучић.

Вучић је истакао да он нема никакве везе са случајем Јовањице.

- А шта да кажу, шта друго да раде, немам појма о чему је човек писао, не знам никога из тог случаја. Чему ви људи причате, али то је израз немоћи, израз незнања. Ономе што ја радим говоре фабрике, говоре путеви, говоре болнице - рекао је Вучић.

Председник Србије је истакао да није разговарао са Стоматовићем око приступања СНС-у.

- Поштујем Стаматовића, нисмо о томе разговарали. Поштујем његове пројекте које гаји према Златибору, радимо, разговарамо - рекао је Вучић.

- Сви трактори које сте видели у Пријепољу је платила држава. Није моје да се додворавам било коме, морамо да поспешујемо напредак пољопривреде. Мислим да је то веома рационално, добро урађено. Имамо све више употребу најсавременијих техничких мера и да помажемо то хоћемо свкако. Пољопривредну пензију добијају они који нису уплаћивали порез држави, то је као поклон државе, то морате да кажете. Људи ја се тиме бавим сваки дан, то ми је живот. Била нам је минимална 330 евра, а данас је 560 евра. Да будемо на чистом и да знају људи о чему причамо, а то је да дамо привредницима већа примања - рекао је Вучић.

- За људе који немају бенефицирани радни стаж, то би отворило Пандорину кутију, јер би одмах дошло 500.000 људи и одмах би могли да банкротирамо - рекао је Вучић.

Вучић: Ово мења животе људи у Прибоју

- Посебно сам захвалан свима који су радили овде на пројекту, на крају смо добили двојицу људи који су имали довољно жеље да направе профит овде у Прибоју. Желим да се захвалим Селми и Самиру, јер сте се борили да добијете фабрику овде, учинили сте много. Овде сам први пут добио одговор да је цела породица негде запослена, нигде другде у земљи нисам добио такав одговор. Урадићемо пут од Кокиног брода до Прибоја, то ће бити врхунски пут, да људи могу лакше да дођу до Прибоја. Није ово само вредност инвестиције од 6 милиона евра и није само питање од 400 стотине људи, ово ниће бити једини погон у Прибоју. Да покушамо да натерамо људе и да их уверимо да може да се ради у нашој земљи, а не да иду у Аустрију и Немачку - рекао је Вучић и додао:

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

- Радићемо пруге, радићемо путеве, и то све захваљујући реформама и томе што су људи почели да верују у успех. Почели смо да уређујемо ствари у земљи и да стижемо државе у стопи раста. Србија може и мора да напредује и даље. Јоргу је тешко пало што не можемо ништа у Прибоју да урадимо, што је све кљакаво, то је Шваба, али се борио, борио и никад није одустао. Ја сам уверен у вашу пословну генијалност, честитам свима, за ово живите годинама, ово је што мења животе људи у Прибоју и животе људи у Србији - рекао је Вучић.

Дирк Крамер: Успели смо да остваримо наше циљеве

- Изузетна ми је част што сам у прилици да вам се обратим данас када отварамо ову фабрику у Прибоју. Користим ову прилику да се свима захвалим на подршци коју смо имали током короне и што смо успели да остваримо наше циљеве, као што је ова зграда овде. Када сам прексиноћ дошао у Прибој сетио сам се 2016. године када сам дошао овде први пут и колико сам био одушевљен овим крајем и решио да овде подигнем фабрику. Ми смо класична компанија средњег нивоа и поносни смо на то. Када сам основао ову фабрику, радили смо само нас двојица у гаражи и заиста је то било тако, када се сетим тог времена, то је заиста било лепо време - рекао је Крамер и додао:

- Овде у Прибоју крећемо у неке нове почетке и заиста смо поносни на то. Наша филозофија је да радимо иновативне ствари и да кренемо неким другим путевима којима нико други није крочио. Видели смо велику шансу у аутомобилности. Нама је омогућено овде да купимо ово земљиште овде, да би запослени из Прибоја могли лакше да дођу на посао. Даље сам сигуран да ова прва хала у Прибоју и неће бити једина хала у граду. Ако и даље уложимо оволико енергије, онда будите уверени да ћемо и даље инвестирати у Прибој, да искористимо цео капацитет овог локалитета. Веома се надам господине председниче да ћете и даље бити нама на услузи, да помогнемо људима у Прибоју. Хвала вам велико - рекао је Крамер.

Изјава Лазара Рвовића

- Данас је лепо бити Прибојац, једна средина која је 2013. године, из безизлана ситуација, "долина гладних" како су наши медији називали Прибој, добила обећање да ће се све променити и ево данас смо сведоци тога - рекао је Лазар. 

- Имамо сада један Прибој који напредује и где га је тешко зауставити у напредовању. Имамо стручне људе, вредне људе. Наш највећи пројекат је аеродром Поникве - рекао је председник општине. 

Изјава директорке Селме

- У последњих неколико година АФТ је преузео или основа више компанија, они се баве израдом делова за аутомобилску индустрију. Вредност инвестиције износи 6 милиона евра. Тренутно је у нашој компанији запослено 160 људи, циљ нам је да до краја године буде 250 запослених људи. Са поносом могу да кажем да је код нас запослено више од 70 одсто жена. Понудићемо младим људима у Прибоју да се запосле у овој фабрици - рекла је директорка.

Директорка се на крају захвалила држави Србији и Вучићу што су омогућили да се отвори фабрика АТФ у Прибоју.

Председник у обиласку фабрике АФТ

Председник Србије Александар Вучић након обиласка хотела Терме 36.6, обилази фабрику АФТ.

У фабрици АФТ ради више од 70 одсто жена. 

На питање председника радници, да ли јој је цела породица запослена, она је одговорила са "да" на шта је председник рекао:

- Колико дуго нисам чуо да се је цела породица запослена - рекао је Вучић.

Фабрика АФТ има 6.300 квадрата.

Изјава председник Вучића

- Само хоћу да кажем да сам поносан што сам данас овде у Прибоју, некако смо се за Прибој борили не знам колико дана и недеља. Ми можемо да успемо само ако имамо људе и породице као што је Деспић. Могао је да живи и да улаже од Монака до Москве, али је он крваво стечен новац одлучио да потроши овде. Он ће добити одговарајући орден за све оно што је урадио за овај наш крај у Прибоју. Шта год да смо му понудили и све субвенције које смо му дали, он је одбио. Ако неко хоће да буде поштен, само погледајте слике пре седам година и сад, шта се све изградило - рекао је Вучић.

- Следеће је изградња пута Прибој-Кокин брод, да спојимо Златибор и Златар, настављамо да радимо пут Ваљево-Врбница, а за три или четири године надам се да ћемо моћи да кажемо да идемо солидном брзином до Бара. У овај хотел су се уложили милиони, ово је успех Прибоја. Надам се да ћете ми спремити врхунски пасуљ када будем долазио следећи пут. Хтео бих да честитам грађанима Прибоја на вакцинацији, јер је њихов проценат преко 50 одсто - рекао је Вучић.

Изјава Горана Деспића

- Историјски моменат за Прибој, да се у једном дану отвори овакав хотел са четири звездице и немачка компанија, а све то захваљујући председнику Србије. Сви знају да ја нисам припадник нити једне странке, али бих се њему захвалио за све ово. Наставићу да улажем у Прибој - рекао је Горан Деспић.

Председник Вучић стигао у Прибој

Председник Александар Вучић, након посете Пријепољу, отишао је у Прибој где ће отворити нови хотел "Терме 36.6" и фабрику АФТ.

Велики број грађана се окупио испред хотела у Прибоју како би дочекали председника и присуствовали отварању хотела.

Председник Вучић је одмах по доласку у Прибој истакао да ће почетак радова на гасоводу бити у новембру.

- Сад ћете видети какве смо возове купили за деоницу Београд-Нови Сад, швајцарске, најбоље - рекао је Вучић током обиласка хотела.

Такође председник Србије је током обиласка нагласио да га највише мучи питање Косова. 

- Решићемо некако питање Косова, борићемо се, предаја није опција, сад је битан Прибој. Некада ми је било мучно да долазим овде, сада се ситуација променила, завршићемо и гасовод, путеве, све што је потребно Прибоју - рекао је Вучић.

Председник на састанаку са председницима општина

Председник на састанаку са председницима општина Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница, коме присуствују и министри Томислав Момировић, Златибор Лончар, Анђелка Атансковић, Ирена Вујовић, као и директори државних предузећа Милорад Грчић, Горан Пузовић, Душан Бајатовић, Зоран Дробњак, Бојан Атлагић и Небојша Шурлан, као и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.

Обраћање председника Србије из Пријепоља

- Ми смо сада прешли све границе, ми смо већ требали да будемо у Прибоју, ми ћемо покушати да решимо све проблеме Пријепоља и Прибоја. Ми ћемо да урадимо за све четири општине гасовод, да можемо да доведемо инвеститоре, једини услов који траже су путеви. То смо обећали и то ће да нас кошта 75 милиона евра, али то је животна промена овог краја, то ће да промени ваш живот овде. Урадићемо пут до Милешева, урадићемо пут Баре-Камена Гора. Грађани су рекли да имају проблем са каналима и то ћемо очистити. У Жупи ћемо урадити нову трафостаницу, да сви могу да имају струје. Урадићемо брзу саобраћајницу која треба да споји Пријепоље са ауто-путем - рекао је Вучић.

- Помоћи ћемо да Пријепоље врати све дугове, нису то велики дугови као у неким општинама, али ћемо решити то. Све ово радимо да бисмо довели неке нове велике инвеститоре. Јасно вам је да ћемо довести неког великог инвеститора у Пријепоље. И последње, хоћу да чувате мир између Срба и Бошњака - завршио је Вучић. 

Вучић у обиласку Пријепоља

- Могу да вам обећам пут до Милешева и Ивање као и Камена Гора-Баре, машине излазе на терен и почињемо да радимо - рекао је Вучић током обиласка Пријепоља.

Вучић каже да ће држава урадити брзу саобраћајницу која ће спојити Пријепоље са Дугом Пољаном, где ће проћи деоница аутопута Пожега - Дуга Пољана - Бољаре на граници са Црном Гором.

Додао је да у Пријепољу треба изградити и гасовод, канализацију и друго, али да ће се прво радити на путевима пошто је у разговору с грађанима видео да им је то најпотребније.

Становници су истакли да је водовод рак рана Пријепоља. 

Председник општине Пријепоље је затражио помоћ од председника Србије у виду 8 милиона евра, да се санира проблем око водовода.

Председник Србије је потом питао грађане Пријепоља и председника Општине шта желе да се уради поводом гасовода.

- До Златибора је доведен гасовод, ми ћемо да платимо секундарне гасове, а ви само прикључке - рекао је Вучић.

- Важно нам је да имамо гасовод, како би стигле нове компаније и инвестирале у Пријепоље. Добијате гасовод, дајемо вам 30 милиона евра и ја мислим да је то велика вест - додао је Вучић.

У току разговора, један мештанин је замолио председника да му обезбеди стални посао, а он га је утешио и изашао му у сусрет.

- Живим сам, сиромах сам. Желим стални посао. Немам никога, немам родитеља. Молим вас помозите ми - рекао је мештанин.

- Нећу да оптерећујемо општину и комунална предузећа да не могу да исплаћују све обавезе. 500.000 имате дугове у Пријепољу, је л’ тако?  - упитао је председник представнике фирме у којој мештанин који је замолио за помоћ тренутно ради на одређено време и додао:

- Ако ми обезбедимо да све доспеле обавезе платите, можете ли једног радника да запослите за стално? Може. Драго ми је што сам мало помогао - истакао је Вучић.

- Хвала Вам председниче - захвалио се мештанин.

Председник тренутно разговара са пољопривредним произвођачима.

- Можемо да помогнемо Србији са 750 нових трактора - рекао је Вучић.

"Терме 36.6" - будућа нова звезда на туристичком тржишту Србије

Један од некада најлепших хотела у југозападној Србији - хотел "Прибој" у центру старог Прибоја, отворен 1950. године, касније познат под именом хотел "Бић", временом је уместо да расте - пропадао и потпуно дотрајао и руиниран дочекао нови век. Тек прошле године почеле су припреме за његов нови живот, под именом "Терме 36.6".

Како се сазнаје, тренутна инвестиција компаније Гранд Stroy обухвата више од 10 милиона евра. Овом инвестицијом компанија је своју делатност проширила и на угоститељство и туризам, а нови хотелски бренд "Терме 36.6", већ сада је то очигледно, надмашиће очекивања својом креативношћу и иновативношћу у свим сегментима пословања. 

Хотел "Терме 36.6", који је завршен, има 80 комфорних соба, од којих је 6 апартманског типа, модерног и луксузног дизајна, савремено опремљених. У саставу  хотела је и савремени медицински блок, две банкет сале са 150 и 350 места, погодне за организовање већих и мањих пословних скупова, али и различитих прослава, као и á ла царте ресторан и бар са богатом понудом интернационалне кухиње.

Иначе, од хотела до Wellness и спа цетра у Прибојској бањи са лековитом водом (која је благотворна у лечењу реуматолошких обољења, посттрауматских стања, спортских повреда, неуролошких обољења  и др.) и назад, биће организован редован трансфер гостију.

Захваљујући Телекому, СРБИЈА НА НИВОУ ЕУ!
Telekom

Захваљујући Телекому, СРБИЈА НА НИВОУ ЕУ!

22.09.2024. 17:06
МИНИСТАРСТВО РЕШИЛО ДА ПОМОГНЕ ГРАЂАНЕ СА 32.000 ДИНАРА БЕСПОВРАТНЕ ПОМОЋИ Немојте да закасните, овде можете наћи све детаље за пријаву
pare

МИНИСТАРСТВО РЕШИЛО ДА ПОМОГНЕ ГРАЂАНЕ СА 32.000 ДИНАРА БЕСПОВРАТНЕ ПОМОЋИ Немојте да закасните, овде можете наћи све детаље за пријаву

22.09.2024. 10:45
ЕВРО ОЈАЧАО ПРЕМА ДОЛАРУ: Америчка валута близу најнижег нивоу у последњих годину дана
Dolari

ЕВРО ОЈАЧАО ПРЕМА ДОЛАРУ: Америчка валута близу најнижег нивоу у последњих годину дана

22.09.2024. 08:48
ПОСЛЕ 3 ВЕКА ПОСТОЈАЊА ЧУВЕНА ПИВАРА ЗАТВАРА ВРАТА: Губици и растуће цене пресудили производњи
Pivo

ПОСЛЕ 3 ВЕКА ПОСТОЈАЊА ЧУВЕНА ПИВАРА ЗАТВАРА ВРАТА: Губици и растуће цене пресудили производњи

22.09.2024. 08:37
МИНИСТАРСТВО РЕШИЛО ДА ПОМОГНЕ ГРАЂАНЕ СА 32.000 ДИНАРА БЕСПОВРАТНЕ ПОМОЋИ Немојте да закасните, овде можете наћи све детаље за пријаву
pare

МИНИСТАРСТВО РЕШИЛО ДА ПОМОГНЕ ГРАЂАНЕ СА 32.000 ДИНАРА БЕСПОВРАТНЕ ПОМОЋИ Немојте да закасните, овде можете наћи све детаље за пријаву

22.09.2024. 10:45
ЕВРО ОЈАЧАО ПРЕМА ДОЛАРУ: Америчка валута близу најнижег нивоу у последњих годину дана
Dolari

ЕВРО ОЈАЧАО ПРЕМА ДОЛАРУ: Америчка валута близу најнижег нивоу у последњих годину дана

22.09.2024. 08:48
ПОСЛЕ 3 ВЕКА ПОСТОЈАЊА ЧУВЕНА ПИВАРА ЗАТВАРА ВРАТА: Губици и растуће цене пресудили производњи
Pivo

ПОСЛЕ 3 ВЕКА ПОСТОЈАЊА ЧУВЕНА ПИВАРА ЗАТВАРА ВРАТА: Губици и растуће цене пресудили производњи

22.09.2024. 08:37
ЦЕНА КАФЕ ДРАСТИЧНО РАСТЕ: Суша у Бразилу и Вијетнаму прети глобалним залихама
Kafa

ЦЕНА КАФЕ ДРАСТИЧНО РАСТЕ: Суша у Бразилу и Вијетнаму прети глобалним залихама

22.09.2024. 08:06
ВУЧИЋ ИЗ ЊУЈОРКА ПРОТИВ "WOKE" ПОКРЕТА: Србија је модерна земља, али није спремна да жртвује сопствене традиционалне вредности (ВИДЕО)
Aleksandar Vučić

ВУЧИЋ ИЗ ЊУЈОРКА ПРОТИВ "WOKE" ПОКРЕТА: Србија је модерна земља, али није спремна да жртвује сопствене традиционалне вредности (ВИДЕО)

22.09.2024. 21:45
"ОД ЊЕ НИШТА НИЈЕ ОСТАЛО" Рођака девојке која је страдала у тешкој несрећи код Ушћа изнела НОВЕ ПОТРЕСНЕ ДЕТАЉЕ: "Знала сам да је више нема..."
Devojka koja je stradala

"ОД ЊЕ НИШТА НИЈЕ ОСТАЛО" Рођака девојке која је страдала у тешкој несрећи код Ушћа изнела НОВЕ ПОТРЕСНЕ ДЕТАЉЕ: "Знала сам да је више нема..."

22.09.2024. 21:57
РУСКА "САТАНА" ЕКСПЛОДИРАЛА ТОКОМ ВЕЖБЕ?! Полигон уништен, сателисти снимци открили размере катастрофе (ВИДЕО)
Krater

РУСКА "САТАНА" ЕКСПЛОДИРАЛА ТОКОМ ВЕЖБЕ?! Полигон уништен, сателисти снимци открили размере катастрофе (ВИДЕО)

22.09.2024. 19:40
"ДЕЦА СУ БИЛА ЛЕПА КАО АНЂЕЛИ" Комшије страдалих у стравичној несрећи код Ушћа у неверици коментаришу трагедију: "ЦЕО ГРАД ЈЕ ЗАВИЈЕН У ЦРНО"
Tragedija kod Ušća

"ДЕЦА СУ БИЛА ЛЕПА КАО АНЂЕЛИ" Комшије страдалих у стравичној несрећи код Ушћа у неверици коментаришу трагедију: "ЦЕО ГРАД ЈЕ ЗАВИЈЕН У ЦРНО"

22.09.2024. 21:20