Алкохол и јагоде: Еликсир здравља?
Веровали или не, али понекад алкохол заправо појачава корисно дејство неких намирница! Такав је случај и са јагодама, које управо стижу на наше пијаце!
Када се алкохол помеша са појединим врстама воћа, као на пример у коктелу „daiquiri", појачавају се његове карактеристике антиоксиданса, пише 24сата. Најчешћи коктел у који се стављају јагоде је „daiquiri", у коме се налазе и лимета или лимунов сок, liker од јагоде, шећер и рум.
Током истраживања, научници су утврдили су да мања количина алкохола помешана са јагодама или купинама, појачава антиоксидативну снагу тог воћа. То значи да се повећава карактеристика јагода да неутралишу деструктивне молекуле познате као слободни радикали, који оштећују ДНК и ћелијску мембрану.
Зашто је вода са лимуном добра за ваше здравље?
Ипак, важно је напоменути и да конзмирање јагода са алкохолом има и негативна својства, ако се узимају велике количине, па се зато препоручује умереност у испијању коктела. Као што је случај и са другим алкохолним пићима, наравно!