Целер као помоћник у борби против лошег холестерола
Углавном целер користимо у кулинарству и не знајући колико је здрав. Упознајте се са његовим лековитим својствима и сигурно ћете га употребљавати још чешће.
Целер је одличан избор уколико имате проблема са астмом, акнама или боловима у зглобовима. Због својих антиупалних својстава помаже код ових тегоба.
Како би ублажили стрес и смирили живце, грицкајте стабљику целера. Уколико пре спавања поједете мало ове биљке, сигурно ћете боље спавати. Целер обилује минералима који умирују нервни систем.
За уравнотежену пробаву препоручује се конзумирање целера минимум једном недељно.
Једна већа стабљика (око 100г) садржи тек око 10 калорија, па се стога препоручује у разним дијетама и за губљење килограма.
За добар вид није заслужна само шаргарепа, такође и целер има важну улогу у здрављу очију.
Сок који можете направити од ове биљке, добар је против реуматизма, гихта и за регулисање менструације.
Сама стабљика, а нарочито у комбинацији са лимуном, успешно учествује у смањењу лошег холестерола као и у регулисању крвног притиска.
Листове ове биљке можете самлети заједно са стабљиком и уврстити је у многе напитке и шејкове, мада се чешће користе за декорисање разних јела.