Чорба са Кариба
18.08.2014.
10:20
Коментари (0)
Хавана, Куба, врело лето и топла чорба!
Потребно:
- 450г парадајза
- 450г паприке
- 100г лука
- 800г телетине од бута
- 2 коцке за супу од поврћа
- 100г млевених семенки од бундеве
- 30мл палминог уља
- 500мл воде
- кашика семенки од сунцокрета
- со, бибер
- 1 мала љута папричица
Припрема:
Иситнити парадајз, паприку и лук, па пребацити у посуду за кување. Додати месо, коцке за супу, семенке од бундеве и палмино уље. Све заједно залити водом и кувати на лаганој ватри, док месо не буде кувано.
Додати семенке сунцокрета, со, бибер и исецкану љуту папричицу и кувати још 15 минута.
Месо извадити из чорбе, исећи на коцкице и вратити назад.
Ако желите брзо да спремите чорбу, меси исеците одмах на коцкице, да би се брже скувало.