ЕКСПЛОЗИЈА УКУСА: Питице са месом и патлиџаном
18.10.2014.
10:52
Коментари (0)
За све љубитеље пикантне хране!
Потребно:
- 6 кора за питу
- 125г млевеног меса
- 1 патлиџан (око 250г)
- 1 јаје
- 1 главица црног лука
- 50г сира
- ½ везе першуна
- 1 кафена кашичица љутенице
- 6 супених кашика уља
- со
Припрема:
Засладите се - америчким лудим колачем
Патлиџан испећи (можете га увити у алуминијумску фолију и тако ставити у рерну), па очистити и исецкати на ситно. Лук исећи на ребарца и динстати на две супене кашике уља. Кад омекша, додати месо и динстати док смеса не постане трошна. Када се охлади додати рендан сир, беланце од јајета, љутеницу, патлиџан и ситно сецкан першун. Добро промешати смесу и посолити по укусу.
Коре за питу исећи на траке и премазати уљем. На крај сваке траке ставити по кашичицу фила, па мотати у троугао. Када се сложе сви троуглови, премазати питице са умућеним жуманцетом. Пећи у претходно угрејаној рерни на 180°Ц.