Фалафел
28.06.2014.
21:31
Коментари (0)
Оријентални специјалитет који се може правити од леблебија, али и од пасуља.
Потребно:
- 160г леблебија
- 1 црни лук, исецкан
- 2 чена белог лука, исецканог
- 3 супене кашике першуна, исецканог
- 1 кафена кашичица коријандера
- 1 кафена кашичица кима
- 2 супене кашике брашна
- со, бибер
- уље
Припрема:
Леблебије прелијте хладном водом и оставите преко ноћи да набубре. Исцедите леблебије и ставите у тигањ са свежом водом. Оставите да кључа 5 минута, онда смањите и пустите да се крчка око сат времена. Исцедите и оставите да се охладе 15 минута.
Помешајте леблебије, бели лук, лук, коријандер, ким, со и бибер (по укусу). Додајте брашно.
У блендеру измешајте леблебије и зачине, док смеса не постане хомогена и густа.
Формирајте лоптице, отприлике величине пинг-понг лоптице.
Пржите у дубоком уљу док не порумене (5-7 минута). Сервирајте вруће.