Карпаћо
06.05.2014.
09:10
Коментари (0)
Карпаћо (Carpaccio) је настао педесетих година XX века у Венецији. Прави се од живог говеђег меса, али данас су честе и варијације са живом рибом или црвеним поврћем.
Потребно:
- 400г говеђег филеа
Маринада:
- бело вино
- маслиново уље
- лимунов сок
- мајчина душица, рузмарин, бибер, љута алева паприка, бели лук у праху
Сос:
- ½ чаше неутралне павлаке
- 3 кашике кечапа
- 4 кашике мајонеза
- 2 капи табаско соса
- 1 кафена кашичица сенфа
- сок од ½ лимуна
- со
Припрема:
Говедину маринирати преко ноћи (нека стоји у фрижидеру), па је умотати у пријањајућу фолију и ставити у замрзивач на два сата. После тога месо сећи на танке шните и слагати на фолију премазану маслиновим уљем. Другим парчетом фолије прекрити месо (премазано маслиновим уљем, опет) и улупати га чекићем како би се максимално стањило.
Миксером мутити 30 секунди – мајонез, неутралну павлаку, лимунов сок, кечап, сенф и табаско.
Шните филеа сервирати на тањиру, усолити и прелити претходно умућеном смесом. По жељи додати пармезан...
Уколико вам остане вишак меса, исецкајте га на коцкице и замешајте са тестенином и омиљеним сосом. Нећете погрешити!