МРСНО АЛ' ПОСНО: Здраво нездраве коленице
08.11.2014.
10:06
Коментари (0)
Дијета је добра, ал' некад и стомаку треба угодити!
Потребно:
- 2 димљене коленице
- 5 средњих кромпира
- 5-6 шаргарепа
- 1 першун и пашканат
- 1 целер (мањи)
- 150г старог кајмака
- пиво
- зачини по укусу – ловор, босиљак, оригано, мешавина зачина, бибер, со
Припрема:
После коленица засладити се крофна мафинима!
Коленице кувати у пиву, са ловоровим листом, бибером у зрну и мало мешавине зачина. Када је скоро до краја кувана, додати поврће. Кувати док се месо не одвоји од коске.
У земљани или ватростални подмазани суд ставити месо одвојено од костију, пребацити поврће и део сока, посути босиљком и ориганом па одозго поређати половину количине кајмака. Пећи у загрејаној рерни на 180° десетак минута. Извадити из рерне, ставити остатак кајмака и першун, па вратити у рерну на још 2-3 минута.