НАХРАНИТЕ ЧЕТВОРО ЗА 200 ДИНАРА: Скувајте супу и пилав!
01.04.2015.
10:12
Коментари (0)
Супа и пилав класична су комбинација домаћег ручка који су нам маме и баке кувале вековима.
Потребно:
- Веза зелени
- 250-300г пилетине (од груди или батаци, крилца...)
- Главица црног лука
- Шоља пиринча
Припрема:
Пробајте и рижото од морских плодова!
Од пилетине и зелени скувати пилећу супу (бујон). Када се месо скува, извадити из супе и окомити са коске (уколико је на костима). Поређати месо на дно науљеног суда. Пропржити главицу лука, ситно сецкану, па додати пиринач кад се лук застакли. Благо пропржити и ту масу распоредити преко меса. Залити супом (три шоље којом сте одмерили пиринач) и запећи у рерни.