НАХРАНИТЕ ЧЕТВОРО ЗА 200 ДИНАРА: Свињски гулаш са тестенином
20.04.2015.
10:13
Коментари (0)
Да се сити наједете!
Потребно:
- 300г свињетине
- 3 главице црног лука
- 150г тестенине
- 1 парадајз
- 1 филет паприке
- бело вино
Припрема:
Пробајте и мераклијску свињетину!
Лук исецкати ситно и динстати док се не застакли. Додати свињетину сецкану на коцкице и зачинити. Додати филет паприке и ситно сецкан парадајз. Налити водом и крчкати док месо не омекне. Кад омекне, додати ½ децилитра белог вина и кашичицу брашна и алеве паприке размућене у мало воде. Кувати још 5-10 минута. Тестенину обарити, процедити и додати месу.
НАПОМЕНА: Сва јела означена са "Рецепти за 200 динара" могу коштати толико (па и мање) у току сезоне узгоја одређеног поврћа.