НОВА СЛАНА ЗАНИМАЦИЈА: Гриловано поврће у умаку од спанаћа
19.02.2015.
10:58
Коментари (0)
Послужите ово пријатељима и вече ће постати још занимљивије!
Потребно:
- 1 патлиџан
- 2 тиквице
- 2 празилука
- 1 кафена кашичица рузмарина
- со, бибер, уље
За дип од спанаћа:
- 230г спанаћа
- 2 чена белог лука
- 3 струка младог лука
- 115г немасног сира
- 1 кафена кашичица лимуновог сока
- со, бибер
Припрема:
Да ли сте пробали броколи са буђавим сиром и орашастим воћем?
Исеците поврће (патлиџан, тиквице и празилук) по дужини. Посолите, побиберите и поспите рузмарином и прелијте са мало уља. Пеците их у угрејаној пећници на 200° 30-40 минута. Док се поврће пече, правите дип.
Очистите спанаћ и оперите га. Ставите га у шерпу и динстајте неколико минута на слабој ватри, па га процедите. Ставите спанаћ, бели лук и млади лук и блендер и пасирајте до хомогене смесе. Додајте сир, лимунов сок, со и бибер и сервирајте са печеним поврћем.