Ово је опасно: Немојте кувати исту воду два пута
Кувало за воду је саставни део у већини домаћинстава, али и са тим треба опрезно поступати.
Већина њих већ раније скувану воду која остане у кувалу касније опет прокувају по потреби, међутим таква вода је јако штетна по здравље.
Вишак воде који остане након кувања треба просути и увек сипати нову.
Када се кува, вода изгуби штетне материје, међутим ако се кува други пут тада ће све оно добро што је остало у њој ишчезнути.
Ако воду оставите предуго да се кува или је поново прокувате, њени хемијски састојци се мењају, а здрави минерали постају штетни. Самим тим у кувалу настаје каменац који може даље узроковати камен у бубрезима.
Нитрати из воде на високим температурама постају канцерогени и повезују се са раком јајника, дебелог црева, једњака и желуца.
Док Светска здравствена организација тврди да је највећа опасност у води за пиће арсен који води до тровања, проблема с пробавним органима, дијабетесом, кардиоваскуларним болестима и разним другим штетним последицама.
Ако имате проблема са отицањем ногу, ОВДЕ можете прочитати како да на природан начин то спречите.
Прочитајте и:
- ИМА НЕВИЂЕНЕ МИШИЋЕ: Бодибилдер открива који ПРИРОДНИ САСТОЈАК ИЗ ЉУДСКОГ ТЕЛА користи (ВИДЕО)
- ВАШЕ ДЕТЕ СЕ ГУШИ: Ево шта треба да радите, а шта НИКАКО не смете да радите
- КРЕНУО НА КАМПОВАЊЕ И УМАЛО ОСТАО БЕЗ ОКА: Део шатора му додиривао носну кост (ФОТО)
- СА ДВЕ ГОДИНЕ ОСТАО БЕЗ ШАКА: Ево како данас живи и ко је КРИВ ЗА ТО (ВИДЕО)
- СРПСКИ ДОКТОР ТВРДИ: Све је превара, сида се не преноси сексуалним путем!