Пилетина са семенкама
19.09.2014.
10:53
Коментари (0)
За љубитеље сочног и крцкавог меса!
Потребно:
- 1 пилећи филе
- 1 јаје
- брашно
- семенке голице и сунцокрета
Маринада:
- маслиново уље
- лимун
- 2 чена белог лука
- со, бибер
Припрема:
Сервирати уз пуњене печурке!
Бели лук згњечити и помешати са осталим састојцима за маринаду. Пилетину пандловати и шницлати по жељи. Маринирати најмање сат времена, мада би било добро да преноћи. Половину количине семенки измрвити у сецкалици, а остатак оставити цео. Месо поховати – ваљати у брашно, јаја и семенке. Ставити у плех обложен папиром за печење и пећи 20-30 минута на 220°Ц.