Може ли наша храна у Кини, бити као кинеска код нас?
БЕОГРАД - Привредна комора Београда најавила је данас да ће подржати домаће произвођаче прехрамбених производа који желе да уђу на кинеско тржиште и то кроз логистику и плаћање половине годишње закупнине штанда у Међународном центру за излагање и дистрибуцију хране у Слободној трговинској зони у Шангају.
Председник Привредне коморе Београда, Милан Јанковић, оценио је да је за успех на кинеском тржишту неопходно да се српски произвођачи уједине јер само заједнички могу да заузму део простора на том великом тржишту.
Председник Привредне коморе Београда је истакао да би за развој привредне сарадње Србије и Кине, која има узлазну линију, било корисно да на српско финансијско тржиште уђе и једна кинеска банка за подршку заједничким пословима.
Приоритет за Кину су земље са којима имамо пријатељске односе, а међу њима је свакако и Србија, рекао је Чу и додао да Слободна зона у Шангају има подршку државе.