ПОСНО МОРЕ У ВАШЕМ ТАЊИРУ: Паста са маринираним дагњама
05.01.2015.
10:51
Коментари (0)
Додајте посној трпези раздрагану чар мора!
Потребно:
- 200г тестенине без јаја
- 500г дагњи
- 1 парадајз
- 1 главица црног лука
- 3 чена белог лука
- 2 супене кашике ситно сецканог першуна
- 8 супених кашика маслиновог уља
- сок од пола лимуна
- 5-6 маслина
- со, бибер, мешавина зачина
Припрема:
Да ли сте пробали рижото од морских плодова?
Дагње потопите у маринаду 2-3 сата пре припреме јела. Маринаду направити тако што ћете ситно исецкати першун и бели лук, додати лимунов сок и сецкане маслине, па то помешати са дагњама, посолити и побиберити. Налити маслиново уље и ставити у фрижидер. Повремено протрести посуду.
Кувати тестенину, а паралелно пропржити ситно сецкан црни лук на мало уља. Додати мариниране дагње и динстати неколико минута. У сос додати ситно сецкан огуљени парадајз, со, бибер и мешавину зачина, па пустити да се кува још петнаестак минута, уз мешање и доливање воде. Пасту процедити и додати у сос, па кувати још мало.