Степенице од поврћа
15.08.2014.
10:16
Коментари (0)
Предлажемо да ″малтер″ уз специјалитет буде неко квалитетно црно вино...
Потребно:
- 2 патлиџана
- 3 средње велика кромпира
- 2 зелене паприке
- 300-400г пилећег филеа
- пире од парадајза
- 1 шаргарепа
- 1 лук, већа главица
- уље, со
Припрема:
На угрејаној масноћи запржити рендану шаргарепу, лук који је ситно сецкан и пире од парадајза. Сос потом оставити са стране.
Очистити патлиџане и исећи их на колутове, посолити и оставити један сат да се исцеди горчина.
Кромпире и паприке очистити и исећи на колутове. Пилећи филе исећи на парчиће који ће бити величине колутова кромпира.
У подмазан суд слажите редом патлиџан, кромпир, пилетину, патлиџан, кромпир, паприку... Залијте сосом од шаргарепе и парадајза.
Пећи на 250°Ц око 40 минута.
Савет: Ако имате рерну са вентилатором, можете смањити температуру на 200°.