Stepenice od povrća
15.08.2014.
10:16
Komentari (0)
Predlažemo da ″malter″ uz specijalitet bude neko kvalitetno crno vino...
Potrebno:
- 2 patlidžana
- 3 srednje velika krompira
- 2 zelene paprike
- 300-400g pilećeg filea
- pire od paradajza
- 1 šargarepa
- 1 luk, veća glavica
- ulje, so
Priprema:
Na ugrejanoj masnoći zapržiti rendanu šargarepu, luk koji je sitno seckan i pire od paradajza. Sos potom ostaviti sa strane.
Očistiti patlidžane i iseći ih na kolutove, posoliti i ostaviti jedan sat da se iscedi gorčina.
Krompire i paprike očistiti i iseći na kolutove. Pileći file iseći na parčiće koji će biti veličine kolutova krompira.
U podmazan sud slažite redom patlidžan, krompir, piletinu, patlidžan, krompir, papriku... Zalijte sosom od šargarepe i paradajza.
Peći na 250°C oko 40 minuta.
Savet: Ako imate rernu sa ventilatorom, možete smanjiti temperaturu na 200°.