Телећи котлети
03.05.2014.
11:24
Коментари (0)
Јело сервирати уз пиринач и зелену салату.
Потребно:
- 4 телећа котлета
- со, бибер
- 1/2 кашичице босиљка
- 1 кашика маслаца или маргарина
- 4 "листа" тост сира
- 1 главица црног лука
- 1/2 конзерве пелата од парадајза
- 1 парадајз
- 1 кашика сецканог першуна
Припрема:
Телеће котлете посолити, побиберити и истраљати босиљком. Масноћу загрејати у тигању, ставити месо и пржити са сваке стране 4 минута. Сложити месо у ватростални суд, одозго ставити по лист сира, пећи у врелој пећници док се сир не растопи.
У међувремено исецкати ситно лук, пропржити га на масноћи док се не застакли, затим додати пелат и першун.
Зачинити, побиберити, посолити и загрејане кришке парадајза ставити на котлете. Преостали сос укувати и служити одвојено.