ЗАЧИНИТЕ ЈЕ ВАЉАНО: Ово су најбољи дресинзи за салате!
Који год од ових пет начина да одаберете, салата ће бити боља него икад.
Основно правило при зачињавању салате јесте да се то ради непосредно пред конзумирање. Ми вам нудимо пер савршених дресинга за салате, како бисте додатно побољшали укус својих специјалитета.
Ранч дресинг
Три-четири супене кашике овог дресинга довољне су за зачињавање једне салате. Потребне су вам две супене кашике добро разбијене сурутке, једна супена кашика мајонеза, со, свеже млевен црни бибер и, по ћељи ½ кафене кашичице пиринчаног сирћета. Затим, замештајте у то и ¼ кафене кашичице белог лука у праху, 1-3 супене кашике ситно сецканог лука, нане и/или першуна. Све то добро промешати и оставити у фрижидеру три дана пре коришћења.
Италијански дресинг
И овог дресинга ће вам бити довољне 3-4 супене кашике за зачињавање једне салате. За њега вам је потребна чаша уља, ¼ чаше белог вина, 2 супене кашике црвеног винског сирћета, један већи чен белог лука (згњечен), 2 супене кашике ситно сецканог црвеног лука, 2 супене кашике алеве паприке, 2 супене кашике дижон сенфа, 1 кафена кашичица меда, 1 кафена кашичица соли, ¼ кафене кашичице сушеног оригана, ¼ кафене кашичице сушеног мајорана, прстохват љуте алеве паприке и мало бибера. Све састојке треба сипати у аван и лупати их док се не добије хомогена смеса. Дресинг, затворен, може да опстане у фрижидеру неколико седмица.
Цезаров дресинг
За једну шољу овог соса потребно вам је: 5 филета инћуна, 3 ситно сецкана чена белог лука, 1 кафена кашичица алеве паприке, ¼ чаше лимуновог сока, 2 супене кашике шерија или црвеног винског сирћета, 1 супена кашика сенфа, ½ чаше ља и ½ чаше ренданог пармезана.
У аван ставити филете инћуна са белим луком и паприком. Додати лимунов сок, сирће и сенф. После тога сипати уље и пармезан, и добро промешати. Можете све то измиксати и у блендеру. Охладите у затвореној теглици недељу дана пре употребе.
Дресинг са племенитим сирем
Потребна вам је шоља намрвљеног племенитог сира, ¼ шоље киселе павлаке, ¼ шоље сурутке, 2 супене кашике мајонеза, 2 супене кашике лимуновог сока, со и бибер. Све састојке добро замешајте и оставите дресинг у фрижидеру седам дана.
Дресинг од балзамико сирћета
За једну чашу дресинга потребно вам је ¾ екстрадевичанског маслиновог уља, ¼ чаше балзамико сирћета, со и бибер. По жељи можете додати супену кашику сенфа, ситно сецкан лук, згњечени бели лук, разне зачине, смеђи шећер или супену кашику меда... Састојке ставите у теглу или чинију са јаким поклопцем и добро промућкајте, како би се све замешало. Ако не користите свеже састојке, дресинг може да издржи и до недељу дана ван фрижидера.
Ове салате морате пробати: