Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПЛАНИНАРИМА НА ТРЕНУТАК ЗАСТАО ДАХ Мислили су да су ушли у траг несталом Милану: "Чули смо шуштање..."

22.06.2024. 10:21
Nestao Milan Đorđević
Нестао Милан Ђорђевић / Извор: Printscreen Курир ТВ/Друштвене mreže/Shutterstock

Сведочење планинара који је трагао за фармацеутом на Сувој планини. Од Милана и даље ни трага.

Потрага за Миланом Ђорђевићем (41) из Ниша траје и даље на Сувој планини, у делу планинског венца који је најближи излетишту Бојанине воде и паркингу на коме је пронађен његов службени аутомобил "шкода", београдских регистарских таблица.

За Миланом су у протеклих десет и више дана трагали полицајци, ватрогасци, припадници Горске службе спашавања, шумари, планинари, алпинисти, пријатељи, рођаци...

Срђан Игић из Беле Паланке, један од планинара који су учествовали у потрази за младим фармацеутом, казао је за Телеграф да је на Сувој планини био заједно са још двојицом својих пријатеља, планинара, из планинарског друштва „Мосор“.

- Милан Јовановић из Пирота, Марко Милошевић и ја, трагали смо за Миланом у самом подножју Суве планине, на потезу од манастира Успења Пресвете Богородице у селу Вета до осматрачнице на Бојаниним водама. Попели смо се до Бојаниних вода стазом која води из Вете. Стаза је већим делом једва видљива, урасла је у високу траву и жбуње јер њоме ретко ко пролази. У повратку смо се враћали удолином која је веома стрма. Тај терен је један од најнеприступачнијих на којима смо до сада били, а сви већ годинама планинаримо. Дуж удолине има јама, воде и попадалих стабала, много лишћа. На жалост, нисмо пронашли трагове несталог човека - изјавио је Срђан.

Он је казао да им је само за тренутак застао дах када су у шуми зачули шуштање, али нажалост нису то били Миланови кораци, већ звуци ланета које се удаљило од срне.

- Апелу председника планинарског клуба "Мосор" одазвали су се и други планинари из нашег клуба, а на планини смо срели и више полицајаца, припадника Горске службе спашавања, три минибуса са жандармеријом. Много људи је трагало, а како чујем, много људи и даље трага за Миланом, али од њега ни трага ни гласа - рекао је Срђан.

Nestao Milan Đorđević
Нестао Милан Ђорђевић / Извор: Друштвене мреже

Марица Ђорђевић, Миланова мајка, казала је да је њен син је изашао из кола и нестао на планини само са кључевима у рукама. Оба телефона, и приватни и службени остали су у колима, а новчаник са документима и парама у стану коме је живео са супругом и двоје деце.

- Много је тешко. Отишао је од мене на посао у понедељак 10. јуна око 9.30 сати. Од тада не знам ништа о њему све ово време, само се надам и молим Богу да је жив - изјавила је Марица.

Према речима Синише Ђорђевића, Милановог оца протеклих дана су у потрази за његовим сином алпинисти претражили планинске врхове – Трем (1810 метара надморске висине), Соколов камен, Девојачки гроб и Мосор, али и литице и само подножје литице.

- Никакав траг нисмо нашли, а плашили смо се да се није, не дај боже, оклизнуо са стазе која води ка неком од врхова и пао на литицу. Није пронађен никакав траг ни у подножју литица, а неке од њих високе су и по 200 метара - рекао је Синиша.

Он је рекао да ништа за сада није дало резултат, ни снимање из ваздуха, ни потрага са псима трагачима.

- Били су војни полицајци са својим псом, био је један човек са својим псом, за који каже да је баш успешан у проналажењу. Међутим, ништа. Са тим човеком и псом спустили смо се са планине до манастира у селу Вета, али ништа. Свакако и велики је простор у питању, има много дрвећа, бујна је вегетација. Немогуће је да се све то обиђе. Ми смо углавном гледали тамо где су стазе, али имате делове шуме где нико не пролази - казао је Синиша.

Nestao Milan Đorđević
Нестао Милан Ђорђевић / Извор: Друштвене мреже

Форензичари су сутрадан након што је породица пријавила Миланов нестанак из његовог службеног аутомобила узела телефоне и узорке, али за сада није познато да ли они могу да дају одговор на питање шта се догодило са младим Нишлијом.

Отишао у манастир?

Жандармерија је према речима мајке Марице поново прегледала терен користећи термовизијске камере, али ни то није помогло у проналажењу њеног сина. Више о томе у нашој одвојеној вести.

Такође, открила је да су у једном тренутку сумњали да се Милан замонашио:

- Ми не стајемо. Не знам шта ћемо да радимо, али не стајемо док га не пронађемо. Само желимо да знамо да је жив и здрав, па нека је и отишао у неки манастир. Сумњали смо у манастир у Вети, али кажу да није тамо. Како да знамо да је то тачно? Они не смеју да га одају. Добија ново име, ново све - прича мајка.

Подсећамо, Милан Ђорђевић (41) фармацеут из Ниша нестао је 10. јуна, а траг му се изгубио на Сувој планини, једном од омиљених излетишта становника тог дела Србије.

Милан Ђорђевић живи у Нишу са супругом и двоје деце, али тог 10. јуна није понео са собом опрему и одећу коју би обично носио када је одлазио на Суву планину.

Најновије информације о потрази за несталим Миланом Ђорђевићем прочитајте кликом ОВДЕ

Извор: Србија Данас/Телеграф