Пиротски деликатеси измамиће воду на уста свима: Ови специјалитети наћи ће се пред међународном публиком у Италији!
Ђаци из Пирота представљају српске производе у Торину
Ђаци пиротске Млекарске школе "Др Обрен Пејић", који на практичној настави у школској радионици производе врхунски качкаваљ и сиреве, учествоваће од 20. до 24. септембра, на међународном сајму хране у Торину, где се окупља млекарска елита Европе и света.
Прочитајте и:
Сајам обично посети и преко пола милиона људи из целе Италије, али и из других земаља познатих по сиревима и млеку: Француске и Швајцарске.
Учешће наших ђака је прилика да се представи чувени пиротски качкаваљ, али и пеглана кобасица.
- Током сајма професосори технологије и практичне наставе, али и средњошколци, слушаће предавања о трендовима у преради млека, али ће имати и прилику да заинтересованима пренесу властита искуства и сазнања из ове пртехрамбене области - каже директор школе Ненад Ђорђевић.