ТАЈНА ЛЕЖИ У МАЈСТОРУ, САСТАВУ И СКЛАПАЊУ КОРА: Просто да ти крене пена на уста - најбољи бурек праве Нишлије!
03.09.2021.
08:41
Коментари (0)
Радница пекаре у Нишу Јелена Ивановић је казала да је бурек из пекаре где она ради најбољи у граду
Ретко ко је дошао у Ниш, а да није пробао бурек који се прави у овом граду, оригиналног је укуса што су потврдили многи домаћи и страни туристи.
НЕ УЧИТЕ ДЕЦУ ДА ВОЗЕ КОЛА, ЗА ТО ПОСТОЈЕ АУТО-ШКОЛЕ: Стручњаци објашњавају зашто је боље доћи на обуку без предзнања
НЕ УЧИТЕ ДЕЦУ ДА ВОЗЕ КОЛА, ЗА ТО ПОСТОЈЕ АУТО-ШКОЛЕ: Стручњаци објашњавају зашто је боље доћи на обуку без предзнања
Славимо Светог апостола Тадеја: На данашњи празник урадите ове две ствари и сачувајте породицу од болести
Славимо Светог апостола Тадеја: На данашњи празник урадите ове две ствари и сачувајте породицу од болести
ГУЖВЕ ПОЛАКО СКИДАЈУ НОГУ СА ГАСА: Задржавања једино има на прелазу Батровци, познато колико се чека
ГУЖВЕ ПОЛАКО СКИДАЈУ НОГУ СА ГАСА: Задржавања једино има на прелазу Батровци, познато колико се чека
Радница пекаре у Нишу Јелена Ивановић је казала да је бурек из пекаре где она ради најбољи у граду.
Тајна је у мајстору, саставу, склапању кора, прича Ивановић.
Каже да је за бурек потребно брашно, со, вода, уље, те да за фил користе месо, сир, спанаћ, пилетину.
Указује да праве Нишлије бурек једу рукама, а купују осмину, ћетвртину зависи да ли је врео или мало прохлађен.
Најтраженији бурек је са сиром и месом, истиче она и додаје да се мање купије са спанаћем и пилетином.